Portofoons

In ons assortiment hebben we vier portofoons opgenomen, die geen zendvergunning vereisen. Tevens zijn de meesten prima uitwisselbaar en kunnen met elkaar samenwerken. Hoewel de portofoons veel op elkaar lijken hebben deze portofoons toch een aantal belangrijke verschillen die ook van belang zijn voor de BHVer.

  1. Een BHVer gebruikt de portofoon over het algemeen niet regelmatig. Is dit inderdaad ook het geval voor uw organisatie, neem dan bij voorkeur een portofoon met een accu zonder geheugen. De Talkabout en de TK3201zijn goede voorbeelden van dergelijke portofoons. Het is zelfs mogelijk om AA penlite batterijen in te zetten als de accu's toch nog plotseling leeg blijken te zijn.

  1. Let op de draagbaarheid. Worden de portofoons regelmatig gedragen kijk dan met name naar de grote van de portofoon, maar ook naar de robuustheid. Er zijn tevens aardige portofoon tassen te verkrijgen voor een goede bescherming van de portofoon. De Talkabout is klein en zeer sterk.

  1. Ervaring. Ondanks wellicht een goede opleiding en training maakt een BHVer niet vaak gebruik van portofoons. Vaak wordt een knopje vergeten of iets dergelijks en de accu is leeg zodra de portofoon echt gebruikt moet worden. Let dan op portofoons die uitschakelen na verloop van tijd. Of wat ook kan, stel het oproep volume van te voren in (programmeren) dan kan het nooit fout gaan. Kortom, schaf geen complexe portofoon aan indien deze niet regelmatig wordt gebruikt.